Pouze 625Kč a máte dopravu zdarma
HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si smíchejte obě mouky ve větší míse, kde posléze budete hníst těsto.

2

Následně si připravte kvásek. Do malé misky rozdrobte čerstvé droždí, přilijte cca 100 ml vlažné vody, přidejte 3 lžíce smíchaných mouk a zamíchejte. Nechte 15 minut kynout v pokojové teplotě.

3

Vykynutý kvásek poté přidejte do větší mísy k moukám. Přilijte zbylých 350 ml vody, 2 lžíce olivového oleje a 12 g soli. Hněťte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne kompaktní těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto odležet v pokojové teplotě, dokud se jeho objem nezdvojnásobí (potrvá to cca 1 hodinu).

4

Pracovní desku si posypte 50 g mouky. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou pracovní desku a rozdělte na požadovaný počet dílů. Každý díl vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Uvedené množství ingrediencí vyjde na 4 menší nebo 2 větší pizzy.

5

Hotové těsto potřete a posypte libovolným toppingem a pizzu pečte v předehřáté troubě 10–15 minut při 300 °C (nebo nejvyšší možné teplotě), dokud těsto není krásně zlatavé.

6

Po upečení pizzu vytáhněte z trouby a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mister Secret
30. července 2022

👍🏻🙂

hodnocení_1243603
Mister Secret
15. května 2022

👍

Mister Secret
14. března 2022

Moc dobra :) priste udelam z poloviny ;) mela jsme dve takove velke “placky” :) coz sama nesnim, tak uvidim, zda bude chutnat i druhy den v praci za studena 🤞🤞🤞

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních