Tempeh s mrkví a pohankou
30 min
16 min
Snadné
1 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 762 kcal
- 28 g bílkovin
- 40 g tuků
- 69 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Pohanku vložte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 : 1,5. Osolte, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty na středním plameni. Poté hrnec přiklopte pokličkou a nechte 30 minut odstát.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte 5–7 minut na středním plameni.
K šalotce přidejte na kostičky nakrájený tempeh a opékejte 1 minutu na středním plameni.
Nakonec do pánve přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a opékejte ještě dalších 5 minut.
Hotovou směs dochuťte drceným kmínem, solí a pepřem a podávejte s uvařenou pohankou.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vyborné
Jednoduché, chutné, snadná rychlá příprava :)
Přidala jsem tam cibuli a dochutila sójovou omáčkou a trochou kečupu. Výborné!