Špagety s tofu omáčkou
10 min
15 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 688 kcal
- 30 g bílkovin
- 40 g tuků
- 51 g sacharidů
Suroviny
- 120 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1× velká žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 2 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 200 g uzeného tofu (nastrouhat najemno)
- 200 ml sójové smetany (můžete nahradit 12% smetanou na vaření)
- 1 lžička sušeného medvědího česneku
- 50 g čerstvého baby špenátu (lze použít mražený)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a špagety v ní uvařte podle návodu na obalu (cca 8–10 minut na středním plameni).
Mezitím na pánvi rozehřejte řepkový olej a na středním plameni na něm osmažte cibuli (2–3 minuty).
Přidejte česnek a restujte cca 2 minuty na středním plameni.
Poté přisypte najemno nastrouhané tofu a opékejte dalších 5 minut (stále na středním plameni).
Zalijte sójovou smetanou, přidejte medvědí česnek a dochuťte solí.
Omáčku promíchejte s těstovinami a špenátem a podávejte.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přidala jsem ještě i LSD a trochu sójové omáčky. Překvapivě skvělé jídlo 👌😋
Doporučuju, je to výborné, přidala jsem ještě nasekaná mandle😋
Výborné i bez špenátu.