Šafránové rizoto
10 min
40 min
Snadné
3 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 427 kcal
- 5,7 g bílkovin
- 22 g tuků
- 50,5 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte najemno.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou cibuli osmažte na mírném plameni (cca 5 minut).
Přisypte rýži a opékejte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (3 minuty).
Rýži zalijte 1 naběračkou vývaru a přidejte šafrán a houby. Plamen zvyšte na střední stupeň a vývar nechte vsáknout.
Po naběračkách přilévejte i zbytek vývaru, dokud rýže nezměkne. Pokud vám dojde vývar, vystačíte si s vodou z hub nebo obyčejnou vodou.
Až se rýže uvaří a všechna tekutina odpaří, rizoto osolte a opepřete.
Uvařené rizoto zjemněte přepuštěným máslem ghí.
Vše promíchejte, rozdělte na porce a podávejte.











Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
5
Automaticky přeloženo
Šafrán som jedla prvý krát a v tejto kombinácii s hubami to bolo výborné. Ako z fajnovej reštaurácie 🙂
Dokonalost. Vyborne 👍 i muž který je masozrout velice chválil.