Rýžový salát se sladkokyselou zálivkou a řepou
15 min
0 min
Snadné
3 porce
Nevyhazujte zbytky rýže. Mohou se vám skvěle hodit. Třeba na tenhle rýžový salát za studena. Dokonale v něm uplatníte všechny poslední kusy zeleniny, kterou můžete mít v ledničce – řepu, mrkev, baby špenát. S plátky mandlí dohromady tvoří dokonalou souhru barev i chutí a sladkokyselá zálivka salát pozvedne na vyšší úroveň. Je univerzální a hodí se i k jiným pokrmům. Tak dobrou chuť.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 282 kcal
- 8 g bílkovin
- 18 g tuků
- 32 g sacharidů
Suroviny
3 porce
- 200 g předvařené červené řepy
- 150 g celozrnné vařené rýže
- 100 g mrkve
- ½× avokádo
- 50 g loupaných mandlí nakrájených na plátky
- 60 g čerstvého baby špenátu
Štítky
Postup přípravy
1
Vařenou řepu nastrouhejte, nebo nakrájejte na menší kostičky a dejte do větší salátové mísy. To samé udělejte s mrkví.
2
K řepě a mrkvi přidejte vařenou rýži, mleté mandle a špenát.
3
Všechny ingredience na zálivku vyšlehejte v menší misce a zálivku přelijte do salátové mísy k ostatním surovinám.
4
Nakonec do salátu přidejte na kostky nakrájené avokádo, rozdělte na 2 porce a podávejte.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný. Chutnal celé rodině. Místo vinného odtud jsem dala domácí jablečný a med jsem zrovna neměla - použila jsem třtinový cukr.