Pouze 625Kč a máte dopravu zdarma
HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 341 kcal
  • 11 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 51 g sacharidů

Důvody ke koupi tohoto skvostného doplňku

  • Chutný
  • Užitečný
  • Levný
  • Prospěšný
Koupit ihned!

Suroviny

5 porcí

Vyzkoušejte kolagen

  • Bullet1
  • Bullet2Bullet2Bullet2
  • Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3
Více informací

Postup přípravy

1

Do většího hrnce nalijte 500 ml mléka. Přidejte rýži, badyán, med, vanilkový extrakt, 20 g másla a na středním plameni za občasného míchání vařte 20–21 minut, dokud se mléko do rýže zcela nevpije.

2

Po uvaření dejte rýži do větší mísy a nechte vychladnout alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě.

3

Po vychladnutí si předehřejte troubu na 185–190 °C a zapékací nádobu (20 cm × 25 cm) vymažte zbylými 10 g másla.

4

Z vychladlé rýže vyjměte badyán a následně přidejte 1 lžičku jedlé sody a 3 vejc. Vše promíchejte.

5

Vzniklou rýžovou směsí naplňte připravenou zapékací nádobu a na povrch naskládejte a lehce zamáčkněte na čtvrtiny nakrájené blumy.

6

Nádobu vložte do trouby předehřáté na 185–190 °C a nákyp pečte po dobu 25–27 minut.

7

Nakonec nádobu vyjměte z trouby, hotový rýžový nákyp rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Před servírováním nákyp pokapejte medem. Místo blum můžete použít jakékoliv jiné ovoce. Doporučujeme vyzkoušet například meruňky, jablka nebo sušené ovoce.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

🇨🇿 Test CZ 1 (Premium)_55
24. července 2024

ccc

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních