Rýžové nudle s kuřecím masem
15 min
20 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 561 kcal
- 26 g bílkovin
- 10,3 g tuků
- 88 g sacharidů
Suroviny
- 400 g plochých rýžových nudlí (v suchém stavu)
- 300 g kuřecích prsou
- 50 ml sójové omáčky bez lepku (lze použít klasickou smetanu na vaření 12%)
- ½ velká červená paprika
- 1× střední mrkev
- 100 g fazolových lusků
- 1× čerstvá chilli paprička
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hrst čerstvého koriandru (nasekat nahrubo)
- 1 lžíce loupaného bílého sezamu
Štítky
Postup přípravy
Rýžové nudle uvařte podle návodu. Poté je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a v misce je promíchejte s polovinou sójové omáčky.
Papriku, mrkev a fazolové lusky nakrájejte na nudličky, chilli papričku na kolečka.
Ve woku nebo v pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej. Nejdříve na středním plameni orestujte kuřecí maso dozlatova, pak přidejte zeleninu a restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
Do směsi přimíchejte uvařené rýžové nudle, vše zalijte zbytkem sójové omáčky a krátce prohřejte.
Na závěr směs posypejte nasekaným koriandrem, sezamem a chilli papričkou.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
pro mě trochu sušší. ale chuť zajímavá!
Moc rychlé,dobré jídlo. Dělám často 😊
Já jsem si tedy recept decentně poupravila, ale je to moc dobré a nebyl po tom hlad.😋