HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 96Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 254 kcal
  • 10 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 13 g sacharidů

Multikoudelka je fakt super produkt

  • Je fakt nejlepší
  • Pomáhá vyřešit všechny problémy
  • Moc nestojí
Objednej hned!

Suroviny

12 porcí


    Postup přípravy

    1

    Máslo nakrájejte na kostky, 2 šalotky nasekejte najemno a 1 šalotku nakrájejte na kolečka. Listy špenátu properte ve studené vodě.

    2

    Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli. Vzniklé těsto dejte stranou.

    3

    Troubu předehřejte na 170 °C. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte 2 najemno nasekané šalotky a opékejte 1–2 minuty při středním plameni. Přidejte proprané listy baby špenátu a opékejte ještě další 3 minuty.

    4

    Opečený špenát s šalotkami rozšlehejte s vejci, mlékem, cottage sýrem, špetkou soli a pepřem.

    5

    Připravené těsto dejte do formy (Ø 25 cm) a následně přidejte i připravenou špenátovou směs. Po povrchu rozprostřete na kolečka nakrájenou šalotkou a navrch rozdrobte gorgonzolu. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–170 °C.

    6

    Hotový quiche podávejte s lístky čerstvé bazalky.

    Autor receptu
    Tým Jíme zdravě
    Založte si svůj receptář
    • Ukládejte si oblíbené recepty
    • Pište si poznámky k receptům
    • Mějte přehled o svých hodnoceních

    Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

    Mister Secret
    13. července 2022

    Ani po přidání 15 min se mi to nedopíklo. Dělala jsem přesně podle receptu. Chuťově super ale škoda toho nedopečení

    Automaticky přeloženo

    Mister Secret
    27. ledna 2022

    Těsto se špatně válelo ve formě a po 35 minutách bylo stále mazlavé. Musela jsem dopéct dalších 25 minut.

    Mister Secret
    28. prosince 2021

    Zkusili jsme celozrnný quiche podle receptu z knihy, ovšem i zde se těsto příliš drobilo a vyválet ho bylo možné až po přidání mléka. Chuťově bolq nádivka dobrá, dobrá kombinace surovin. Také bych ocenila, kdyby u receptů bylo psáno typ ohřevu v troubě.

    Automaticky přeloženo

    hodnocení_1287320
    Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
    Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

    Přihlaste se k odběru receptů

    Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

    Založte si svůj receptář

    • Ukládejte si oblíbené recepty
    • Pište si poznámky k receptům
    • Mějte přehled o svých hodnoceních