Polévka z červené řepy a zelí
20 min
30 min
Snadné
4 porce
Červená řepa a zelí by se daly považovat za takové superpotraviny, jelikož jejich účinky na lidské zdraví jsou opravdu nevídané. Proto jsme jejich síly spojily v této polévce, kde jejich chuť dokonale vynikne. Vyzkoušejte sami.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 138 kcal
- 5 g bílkovin
- 1 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Nakrájenou a očištěnou řepu zalijeme v hrnci vývarem.
2
Po cca deseti minutách přidáme očištěné, na kostky nakrájené mrkve, cibulky a česnek.
3
Po dalších pěti minutách přidáme na kostky nakrájené brambory a zelí.
4
Zalijeme půl litrem vody a vaříme dokud brambory nezměknou.
5
Nakonec osolíme a opepříme.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu






Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Ta se povedla. Výborná.
Výborná polévka. Recept jsem poslal i vegance dceři.
Automaticky přeloženo
Celkem dobrá zeleninová polévka. Svádí to přidat zakysanku a uzené. Ale to už by bylo o jiných kaloriích. Tak jsem alespoň přidala tymián.