Penne s dýňovou omáčkou
15 min
25 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 301 kcal
- 12 g bílkovin
- 13 g tuků
- 35 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Do většího hrnce dejte vařit vodu, mírně ji osolte a přisypte těstoviny. Vařte na silném plameni 12 minut nebo dle návodu na obalu.
Na pánvi při středním až silném plameni rozehřejte olivový olej a osmahněte šalotku a česnek (cca 2–3 minuty).
Plamen snižte na střední stupeň, přilijte mléko, přidejte dýňové pyré a mozzarellu. Vše promíchejte a nechte 5–8 minut provařit.
Nakonec k omáčce přimíchejte těstoviny a špenát. Vše zamíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny můžete rovnou podávat.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
rychle hotové a chutné
Moc jsem si pochutnala, dýni Hokaido jsem upekla a na pánvi jen pomačkala, místo šalotky jsem dala petržel a normální cibuli. Výborný a rychlý oběd!!
perfektní...dochutit si to můžou podle chuti 😉👍