HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 269 kcal
  • 5 g bílkovin
  • 21 g tuků
  • 14 g sacharidů

Multikoudelka je fakt super produkt

  • Je fakt nejlepší
  • Pomáhá vyřešit všechny problémy
  • Moc nestojí
Objednej hned!

Suroviny

2 porce


    Postup přípravy

    1

    Troubu předehřejte na 190 °C.

    2

    Lilek párkrát propíchněte vidličkou a rozkrojte ho napůl.

    3

    Česnek utřete a potřete jím řezné strany obou polovin lilku.

    4

    Lilek pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, provensálským kořením a solí.

    5

    Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a přemístěte na něj obě poloviny lilku. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–190 °C (na posledních 10 minut pečení posypte obě poloviny lilku piniovými oříšky).

    6

    Po upečení vyndejte lilek z trouby, rozdělte na servírovací talíře a podávejte.

    TIP
    Pečený lilek můžete podávat samostatně, hodí se však i jako příloha k různým druhům masa.
    Autor receptu
    Tým Jíme zdravě
    Založte si svůj receptář
    • Ukládejte si oblíbené recepty
    • Pište si poznámky k receptům
    • Mějte přehled o svých hodnoceních

    Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

    Mister Secret
    06. listopadu 2022

    5

    Automaticky přeloženo

    Zuzi Kamišová
    26. února 2022

    Rychlá večeře, ale chuť lilku je prostě za mě obecně taková nevýrazná. Piniové oříšky to trochu zachránily..:)

    Mister Secret
    27. srpna 2021

    Rychlý a dobrý!

    Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
    Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

    Přihlaste se k odběru receptů

    Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

    Založte si svůj receptář

    • Ukládejte si oblíbené recepty
    • Pište si poznámky k receptům
    • Mějte přehled o svých hodnoceních