Losos s avokádovým přelivem
10 min
12 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 724 kcal
- 38 g bílkovin
- 57 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
- 1× střední avokádo
- 1 hrst čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Filety z lososa osolte a opepřete z obou stran.
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, položte na ni lososa kůží dolů a opékejte 6 minut na středním plameni.
Lososa otočte a opékejte 5 minut z druhé strany.
Avokádo, bazalku, česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř rozmixujte do hladké konzistence.
Filety přemístěte na talíř, polijte omáčkou a podávejte s libovolnou zeleninou nebo salátem.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
naprostá pecka 🙂
Výborné , všem moc chutnalo. Určitě zase připravím
Tak toto je bomba!!🤯🤯 rychlé, snadné úžasné!! Fakt super recept, DOPORUČUJI!!! já teda k tomu avokádu přidala ještě koriandr, ale to už je můj zlozvyky😁