HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ze spíže

Strana 98Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 427 kcal
  • 24 g bílkovin
  • 15 g tuků
  • 44 g sacharidů

Vyzkoušejte kolagen

  • Bullet1
  • Bullet2Bullet2Bullet2
  • Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3Bullet3
Více informací

Suroviny

6 porcí

Mam již druhé baleni ve svém věku a při stavu mých kliubů nečekám zázraky ,ale pomáhá mi klouby nevržou,mèňe bolí a vržou,Bolest nepřestala úplně ale rozhodně polevila. Doplnila jsem jeste Reishi a Magnesium.

Katka R.

Ahoj

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Cibuli oloupejte a nasekejte nahrubo. Papriku očistěte a nakrájejte na proužky. Česnek nakrájejte na plátky. Kuřecí stehna rozpulte, osolte a opepřete.

3

V pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte rozpůlená stehna a opékejte je na mírném plameni 2–3 minuty z každé strany. Poté stehna vyjměte z pánve na talíř a dejte zatím stranou.

4

Pánev s výpekem nechte na plotýnce, přidejte do ní nasekanou cibuli a opékejte ji 1,5 minuty na mírném plameni. Následně do pánve přidejte nakrájenou papriku, česnek, rajčata z plechovky, rozmarýn, oregano a tymián a vše opékejte ještě 2 minuty.

5

Poté do pánve přilijte 500 ml vody a celou směs vařte cca 10 minut na mírném plameni. Mezitím si připravte větší pekáč nebo zapékací mísu.

6

Po 10 minutách směs v pánvi osolte a opepřete, přimíchejte do ní těstovinovou rýži a pánev odstavte. Směs přemístěte do pekáče nebo zapékací mísy, navrch naskládejte opečená kuřecí stehna, vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C.

7

Po uvedené době zvyšte teplotu na 220 °C a pečte ještě 10 minut

TIP
Těstovinová rýže neboli orzo jsou drobné těstoviny vyrobené ze semoliny – nejedná se tedy o skutečnou rýži, přestože orzo vzhledem rýži připomíná a má i podobné použití v kuchyni; využijete ho jako klasickou přílohu, ale také k přípravě rizot či těstovinových salátů.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mister Secret
17. října 2022

Nebylo přidáno žádné orzo, takže bylo třeba použít trochu méně vody, ale bylo to velmi chutné

hodnocení_1370041
Mister Secret
01. října 2022

Vyrobeno s malými změnami, ale stále perfektní.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1364840
Mister Secret
21. září 2022

super chutné 👍

Automaticky přeloženo

hodnocení_1317113
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních