HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm najemno nasekané šalotky 5–7 minut při středním plameni.

2

Snižte plamen na mírný, do pánve prolisujte 2 stroužky česneku a opékejte 1 minutu.

3

K šalotkám a česneku přidejte nakrájená krůtí prsa a opékejte dalších cca 5 minut.

4

Poté přidejte dijonskou hořčici, kari koření, kajenský pepř a koriandr. Vše zamíchejte vařečkou a opékejte ještě další 2 minuty.

5

Do pánve přidejte cizrnu s rajčaty, promíchejte a zalijte vývarem. Směs nechte provařit 15 minut na středním plameni.

6

Hotovou směs dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte s rýží nebo celozrnnými těstovinami.

7

*Kajenský pepř je koření připravené z kajenských papriček. Podobá se chilli a kromě využití v kuchyni pomáhá při léčbě křečových žil nebo trombózy.

TIP
Směs můžete podávat například s pečenou dýní – dýni hokkaido očistěte, nakrájejte na kostky, smíchejte s olivovým olejem, oreganem, solí a pepřem. Dýni vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C 40 minut doměkka.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mister Secret
22. listopadu 2022

Výborné, nepotřebuje přílohu 👍

Mister Secret
30. října 2021

luxusní jeden z nejoblíbenějších receptu :-) přidávám si plechovkou rajcat navic je trošku vic omáčky a trošku chilli pro pikantní chuť.

Mister Secret
24. října 2021

.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních