HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.

2

Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).

3

Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.

4

Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.

5

Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.

6

Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.

TIP
Rizoto můžete před podáváním ozdobit snítkami čerstvého kopru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mister Secret
19. září 2022

Moc dobré 😋

Mister Secret
18. září 2022

Zbytečně moc koření, ale jinak dobré.

Mister Secret
10. června 2022

Vynikající rizoto, doma se za ním můžeme utlouct. Jednoduchá a rychlá příprava a v kuchyni to voní jako někde u moře. Díky za výborný recept.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních