Francouzské brambory
20 min
27 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 348 kcal
- 22 g bílkovin
- 16 g tuků
- 28 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (20 × 30) cm a větší mísu.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, hermelín nastrouhejte nahrubo a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.
Plátky brambor vložte do mísy společně s nastrouhanými sýry, mlékem, smetanovým sýrem a vejci. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.
Vše důkladně promíchejte a brambory obalené směsí začněte následně vrstvit do zapékací nádoby.
Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení nechte brambory chvíli vychladnout.
Hotové zapečené brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné a jednoduché na připravu, akorát jsem musela péct déle.
Moc nám chutnalo
Přidala jsem cibuli a houby a bylo to vynikající. a nechala jsem to v troubě o něco déle, protože po době uvedené v receptu byly brambory ještě lehce tvrdé. Ale asi záleží na druhu brambor.
Automaticky přeloženo