Fazolovo-cizrnové karbanátky
10 min
7 min
Snadné
5 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 100 kcal
- 5 g bílkovin
- 2 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Cizrnu s fazolemi rozmačkejte v míse vidličkou.
Přidejte nasekanou cibuli, petrželku, lněná semínka, sůl, kari a zamíchejte.
K těstu přimíchejte strouhanku společně s vejcem.
Z těsta vytvarujte cca 5 stejně velkých karbanátků.
V pánvi rozehřejte lžíci oleje a karbanátky smažte 4 minuty z jedné a 3 minuty z druhé strany.
TIP: Nejvíce nám karbanátky chutnají s guacamole, slaným tvarohem nebo pestem.
*Cizrnu i fazole jsme zvážili až po scezení vody.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi chutné, rychlé a snadné jídlo.
Automaticky přeloženo
bylo to výborné. není to moc suché,ale ani z toho neteče olej. Zužitkovala jsem k tomu zbylé vařené brambory a batát a podle doporučení jsem si udělala guacamole. To byla paráda! Oběd do krabičky na příští výlet.
Za mě tedy: neurazí/ nenadchne. Asi nebudu dělat znovu, ačkoliv chápu, že pro vegetariány asi top🤷♀️