Dýňové rizoto
5 min
40 min
Náročné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 394 kcal
- 10 g bílkovin
- 10 g tuků
- 65 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minutky na oleji.
Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.
Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, solí, chilli a oreganem a opět cca 5 minut restujeme.
Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalejeme další 100ml a takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená (pokud nám dojde vývar můžeme použít i vodu).
Do ještě teplého rizota zamícháme ricottum ghí a můžeme podávat.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přidala jsem navíc stroužek česneku a navrch parmazán a bylo to výborné 😁
výborné, konečně dýně jinak než jako polévka
Vynikající, jen jsem tam přidala i zeleninu z vývaru a dozdobila parmazánem.