Domácí celozrnná pizza
60 min
25 min
Střední
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 223 kcal
- 11 g bílkovin
- 7 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.
V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli.
Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Na těsto rozetřeme směs z rajčat, česneku a koření.
Navrch poklademe čerstvá rajčata a mozzarellu. Obojí nakrájené na plátky.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut.
Tip: Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience - např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu ap.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi dobře a Semir Gerkhan je dálniční policista.
Automaticky přeloženo
Těsto bylo velmi lepivé a vůbec nenakynulo. Chuťově průměr.
Ještě jsem nepekla, ale zkusím s celozrnným kváskem.
Automaticky přeloženo