Cizrnový falafel
15 min
25 min
Snadné
1 porce
Máte rádi arabská jídla? Jakpak by ne, když jsou jednoduchá na přípravu. Stejně jako náš falafel z cizrny z konzervy. Nemusíte čekat, až cizrna nabobtná, a tak si tuhle lahůdku můžete dopřát ještě dnes. Další ingredience najdete ve spíži, a tak ušetříte drahocenný čas. A namáčet falafel můžete třeba do jogurtového dipu s pažitkou.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 253 kcal
- 9 g bílkovin
- 10 g tuků
- 31 g sacharidů
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu si předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
2
2. Všechny uvedené ingredience umixujte dohladka.
3
3. Ze směsi tvarujte kuličky a pokládejte je na připravený plech.
4
4. Pečte 20–25 minut při 180–190 °C.
TIP
Pokrm můžete podávat například s bílým jogurtem.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Řekla bych, že na poměr tam bylo moc citronové šťávy, takže to bylo dost kyselé. Těsto bez vejce navíc vůbec nedrží a rozpadá se, příště zkusím přidat vejce a určitě nechám v troubě trochu déle. Je to také dost suché, dip je skoro nutností. :)
super rychlý a chutný recept
Automaticky přeloženo