Carpaccio z červené řepy
15 min
0 min
Snadné
4 porce
Carpaccio z hovězího masa všichni známe, ale slyšeli jste už o carpacciu z červené řepy? Je to vynikající odlehčená verze klasiky, kterou ocení nejen vegani, vegetariáni a milovníci červené řepy.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 79 kcal
- 2 g bílkovin
- 4 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce 2–3 mm. Kolečka řepy poté rovnoměrně naskládejte na servírovací talíř.
2
Připravte si zálivku. V misce vyšlehejte olivový olej, kardamom, balzamikový ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
3
Nakrájenou řepu pokapejte zálivkou, posypejte rukolou a podávejte.
TIP
Carpaccio chutná nejlépe s kousky kozího sýra. Před podáváním jej můžete posypat také černými olivami nebo hrstí klíčků.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Wow, jsem 100% masožravec,ale citila jsem ze musim dat nejakou ocistu. Docela jsem se bala, protože cervenou řepu nemusim od dítěte,ale tohle...,tohle me dostalo. Udelala jsem k tomu čerstvou bagetu a dala kozi sýr a bomba.. opravdu jsem si pochutnala,diky za super recept
Lepší než jsem čekala.. nedávala jsem olivy, místo rukoly dala salát a přidala kousky sýru
Výborné. Jen jsem vyměnila olivy za kapary.