Bulgurový salát s petrželí a rajčaty
10 min
15 min
Snadné
2 porce
Hledáte večeři, po které vám nebude těžko? Tak jste ji právě našli. Zeleninový salát z bulguru, který je to pravý jak pro vegetariány, tak i vegany, lehce strávíte a doplníte k tomu potřebnou vlákninu i vitamíny. Všechno hotovo máte ani ne do půl hodiny a pak už stačí jen zasednout ke stolu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 238 kcal
- 7 g bílkovin
- 4 g tuků
- 45 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Propláchněte studenou vodou a nechte v sítu odkapat.
2
Petrželku a mátu nasekejte na jemno. Rajčata a červenou cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
3
V míse smíchejte uvařený bulgur, všechny bylinky, rajčata a cibuli.
4
Ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a špetkou římského kmínu.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu










Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Salát jsem připravovala s velkým nadšením, ale bohužel jsem byla velmi zklamaná. Asi mi tam nejvíc vadila ta máta.
výborný 👌👌👏 recept
nejlepší salát jaký jsem kdy jídla 😍
Automaticky přeloženo