Bulgur s houbami
15 min
20 min
Střední
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 521 kcal
- 15 g bílkovin
- 17 g tuků
- 79 g sacharidů
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1× střední žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 3 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 170 g pšeničného bulguru (v suchém stavu)
- 30 g libovolných sušených hub
- 1× bobkový list (v sušeném stavu)
- ½ lžičky drceného kmínu
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl
- mletý černý pepř
Štítky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a opékejte 1 minutu na středním plameni.
K cibuli přidejte nakrájený česnek a nechte rozvonět (cca ½ minuty).
Bulgur propláchněte a přidejte do hrnce spolu se sušenými houbami (i s vodou), bobkovým listem, kmínem, solí a pepřem. Přilijte vývar, hrnec přiklopte pokličkou a za občasného míchání nechte vařit cca 20 minut.
Nakonec směs ochuťte majoránkou a balzamikovým octem. Hotový bulgur s houbami rozdělte do 2 talířů a podávejte.







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré. Meli jsme jako přílohu k masu. Doporučujeme vyzkoušet.
Vynikající jídlo, všem chutnalo..:)
Výborné