Boloňská omáčka s mletým masem
19 min
59 min
Střední
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 532 kcal
- 34 g bílkovin
- 17 g tuků
- 63 g sacharidů
Suroviny
- 150 g bílé cibule
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g mletého krůtího masa (maximálně 10 % tuku)
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce sušeného oregana
- 300 ml kuřecího vývaru
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 l vody
- 300 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 30 g strouhaného parmazánu
- 8 g čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Cibuli oloupejte, mrkev s celerem očistěte a poté všechnu zeleninu nakrájejte najemno.
Do většího hrnce nalijte olivový olej a rozehřejte ho na středním plameni. Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 4–5 minut.
K opečené cibuli přidejte zbytek nakrájené zeleniny, mleté krůtí maso, rajčatový protlak a sušené oregano a vše opékejte na středním plameni dalších 6–7 minut.
Do hrnce přilijte kuřecí vývar a přimíchejte krájená rajčata, vinný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou na mírném plameni 25–30 minut.
Mezitím ve větším hrnci přiveďte 2 l vody k varu. Jakmile začne voda vřít, přisypte sůl, přidejte špagety a vařte je za občasného promíchání na středním plameni 15–17 minut. Po uvaření špagety sceďte.
Uvařené špagety rozdělte do 4 talířů a servírujte s hotovou omáčkou, strouhaným parmazánem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborná kombinace, přidala jsem více vody aby bylo trochu více stavy, jinak naprosto úžasná chuť
Automaticky přeloženo
Chutně, výborně. Příště ale také zeleninu rozmixuji.
Automaticky přeloženo
Výborná omáčka, milujeme celá rodina.