Zázvorové shoty proti chřipce
30 min
7 min
Snadné
12 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 4 kcal
- 0,03 g bílkovin
- 0,01 g tuků
- 0,9 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Zázvor očistěte a najemno nastrouhejte.
V hrnci přiveďte k varu 500 ml vody.
Do vroucí vody přidejte nastrouhaný zázvor a citronovou kůru. Vařte cca 5–7 minut na středním plameni.
Hrnec odstavte, přimíchejte med a citronovou šťávu a nechte tekutinu vychladnout.
Přeceďte přes jemné síto a případně ještě 1× přes utěrku.
Hotový výluh přelijte do uzavíratelné láhve a skladujte maximálně 2 dny v lednici.









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
dělávám už léta.....zázvor nastrouhám, přidám kůru i šťávu z citronu, ale nevařím,pouze zaliju horkou vodou...(nezničí se to dobré) a pokud mám,přidám mátu či meduňku , nebo i kousek celé skořice....a poté,co trochu vychladne,přidávám med....
.
výborný