Nealkoholický kávový likér
310 min
25 min
Snadné
16 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 97 kcal
- 1 g bílkovin
- 8 g tuků
- 4 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Do středně velkého hrnce nalijte 500 ml kokosového mléka, 100 ml rýžového mléka a 80 ml espressa. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu a směs vařte na středním plameni dokud nezhoustne (10–15 minut).
Jakmile směs zhoustne, snižte plamen na mírný, do hrnce nalámejte hořkou čokoládu a přidejte med. Za stálého míchání nechte čokoládu s medem ve směsi pozvolna rozpustit. Poté směs nechte 5 minut vychladnout.
Následně do vychladlé směsi metličkou zašlehejte postupně po jednom 4 žloutky. Po přidání žloutků směs za stálého míchání zahřívejte na mírném až středním plameni, dokud znovu nezhoustne (cca 5–7 minut).
Nakonec směs přeceďte přes sítko do lahve a nechte v ledničce zcela vychladnout (cca 4–5 hodin).









Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními