Mandlové mléko – základní recept
10 min
0 min
Snadné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 322 kcal
- 10,2 g bílkovin
- 26,7 g tuků
- 3,7 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Z mandlí slijte vodu, ve které byly přes noc namočeny.
Přemístěte je do mixéru, přilijte 1 litr čerstvé vody a přidejte špetku soli a vanilkový extrakt.
Vše rozmixujte dohladka. (Ve výkonném mixéru stačí 40 vteřin na plný výkon.)
Rozmixovanou směs minimálně 3× přeceďte přes bavlněné síto.
Přecezené mléko přelijte do čisté uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. V lednici vydrží maximálně 1 týden, proto mléko vyrábějte jen v takovém množství, které stačíte zkonzumovat.








Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
skvělé
Mléko ke skvělé, pridavam ještě datli, někdy kokos. Zbylou směs pridávám do těsta při pečení babovky.
Top