Kešu mléko – základní recept
10 min
0 min
Snadné
4 porce
Pokud se řadíte mezi milovníky rostlinných mlék, tento recept musíte vyzkoušet. Domácímu kešu mléku se to kupované ani zdaleka nevyrovná, navíc mléko z kešu patří z rostlinných mezi ty nejkrémovější.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 371 kcal
- 12 g bílkovin
- 29 g tuků
- 14 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Namočené kešu ořechy slijte a dejte do mixéru. Přidejte 1 litr vody a vše rozmixujte dohladka.
2
Zkontrolujte, zda nejsou v mléce kousky ořechů – pokud ano, přeceďte mléko přes síto vyložené plátnem.
3
Mléko přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až 5 dní.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu







Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Z rostlinných mlék zatím nejlepší, co jsem ochutnala. Roli určitě hraje, že bylo domácí, ale i to, za kesu budou mít víc tuku než mandle nebo sója.
mléko je výborné, asi nejvíce podobné chutí kravskému mleku